News

Driedaagse in Limburg maakt rittenschema Boels Ladies Tour rond

6 maart 2018

De Boels Ladies Tour heeft het rittenschema voor de editie 2018 rond. Op een persconferentie in Weert werd bekend gemaakt dat de belangrijkste Nederlandse etappekoers voor vrouwen maar liefst drie dagen in de provincie Limburg neerstrijkt. Daarmee speelt de meest zuidelijke provincie van ons land een belangrijke rol in het verloop van deze ronde.

Nadat de Boels Ladies Tour op dinsdag 28 augustus is gestart met een openingstijdrit in Arnhem en vervolgens een dag later zowel start als finisht in Nijmegen, wordt op donderdag 30 augustus een rit verreden met start en finish in Gennep. Een dag later rijdt de top van het vrouwenpeloton van Stramproy naar Weert. Op zaterdag 1 september is het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard-Geleen de start- en finishlocatie van een selectieve etappe. Vorig jaar was dit de slotetappe van de ronde. Nu wacht de rensters ter afsluiting nog een individuele tijdrit in Roosendaal. De drie Limburgse etappes hebben allen een lengte van circa 120 tot 145 kilometer.

In een gezamenlijke verklaring zeggen de gemeenten Weert, Gennep en Sittard-Geleen: “We zijn ontzettend blij dat wij, drie Limburgse steden, etappeplaats mogen zijn tijdens dit topevenement. Samen hebben we de handen ineen geslagen en vertegenwoordigen wij provincie Limburg bij de Boels Ladies Tour. Weert, Gennep en Sittard-Geleen kunnen zich internationaal op de kaart zetten, waarbij we onze gemeenten kunnen afficheren als wielerstad. Verder is het geweldig dat dit evenement van onderop wordt gedragen. De landelijke stichting zoekt nadrukkelijk de samenwerking met alle wielerverenigingen/-organisaties, die reeds hebben toegezegd de schouders er samen onder te willen zetten.”   

Organisator Thijs Rondhuis zegt namens de Boels Ladies Tour blij te zijn met het stevige Limburgse aandeel in de etappekoers. "Limburg en wielrennen horen onlosmakelijk bij elkaar. Bovendien krijgen wij de kans de veelzijdigheid van de provincie te tonen, door in drie dagen tijd zowel het noorden, midden als zuiden van Limburg aan te doen in de komende editie. Al met al hebben we in 2018 een ronde waarin veel verschillende typen rensters een kans krijgen voor ritwinst te gaan en waar de klassementsrensters in de tijdritten, de heuvels rond Nijmegen en in Limburg , maar ook in een eventuele waaierrit bij de les moeten zijn om hoog te eindigen in de enige Nederlandse rittenkoers in de Women's WorldTour."