News

Boels Ladies Tour strijkt neer in Nijmegen

28 februari 2018

De tweede etappe van de Boels Ladies Tour vindt dit jaar plaats in Nijmegen. Op woensdag 29 augustus start het UCI Women's WorldTour-peloton op de Grote Markt, de finishlijn wordt getrokken op de Voerweg. Dan hebben de rensters er 141 kilometer op zitten.

Nadat de rensters een aanlooplus van zeventien kilometer achter der rug hebben, worden er zeven ronden van elk vijftien kilometer gereden met daarin de selectieve beklimmingen van de Van Randwyckweg, De Oude Holleweg en de Vogelzang. het parcours voert ook over de Zevenheuvelenweg. Na de laatste passage van de Van Randwijckweg is het nog zes kilometer naar de finish. De etappe kent 2200 hoogtemeters. De ploegpresentatie, start en huldiging vinden plaats op de Grote Markt in Nijmegen.

Wethouder Renske Helmer-Englebert  verheugt zich op het ontvangen van de beste wielrensters van de wereld Nijmegen. "Nijmegen geeft graag een podium aan deze topsport-vrouwen, zij zijn een voorbeeld voor veel sporters in onze stad. Ook ben ik blij met de aandacht voor sporters met een handicap. De Sportexperience aangepast sporten op de Grote Markt laat zien hoe je kunt sporten met een beperking. Ook dit zijn sporters waaraan Nijmegen graag een podium geeft.

Koersdirecteur Thijs Rondhuis is blij met het vrouwenpeloton in Nijmegen neer te mogen strijken. "Het vrouwenwielrennen mag zich in een steeds grotere belangstelling verheugden. Een ontwikkeling die de Nederlandse en internationale vrouwentoppers verdienen. Met de etappe rond Nijmegen kunnen we de deelnemers laten zien dat we in Nederland - ook buiten Limburg - een selectief parcours neer kunnen leggen waar verschillen gemaakt kunnen worden voor het algemeen klassement."

De Boels Ladies Tour start op dinsdag 28 augustus de Ladies Tour start met een proloog in Arnhem. Er wordt een korte openingstijdrit van circa 2,5 kilometer midden in het centrum van de Gelderse provinciehoofdstad verreden. Er is daarmee sprake van een Gelderse openingtweedaagse van de Boels Ladies Tour, de enige Nederlandse etappekoers in de Women's WorldTour.