News

Van der Breggen wint vijfde etappe naar Vaals

2 september 2017

Anna van der Breggen heeft de vijfde etappe van de Boels Ladies Tour gewonnen. De olympisch kampioene reed in deze rit van Stramproy naar Vaals in de finale weg met klassementsleidster Annemiek van Vleuten en toonde zich de snelste in de sprint. Van Vleuten verstevigt daarmee haar leidende positie.  Ze heeft 43 tellen voorsprong op Van der Breggen, die nu tweede staat. Ellen van Dijk is derde op 1 minuut 3.

De twee reden twintig kilometer van het einde weg, nadat het peloton langzaam uitdunde in deze eerste van twee etappes door Noord-Limburg. Van Vleuten: "We hebben elkaar gevonden in de finale. De eerste keer dat ik aanzette en Anna mee kreeg, wilde ze niet doorzetten. Maar toen we daarna weer los kwamen van de rest, vonden we een gezamenlijk belang. Anna doet ook een goede zaak in het klassement en boekt een ritzege. Voor mij was dit natuurlijk ook ideaal, omdat ik een flink aantal concurrentes achter me kon laten. De benen zijn goed, ik heb mezelf een flink aantal keren getest vandaag en die test pakte goed uit."

Anna van der Breggen was uiteraard in haar nopjes met de zege. "Het was duidelijk dat Annemiek en ik in de heuvels het sterkst waren vandaag. De eerste keer twijfelde ik of ik door moest rijden, we hadden Amy Pieters en Chantal Blaak immers ook nog achter de hand. Maar de tweede keer sloegen we direct weer een flinke kloof en toen heb ik besloten door te rijden. Het klassement is nog geen gelopen race, er liggen zeker ook morgen kansen, maar feit is dat Annemiek een flinke marge heeft opgebouwd én erg sterk is. Maar we gaan het haar niet cadeau geven." (Roy Schriemer, Cycling Online.nl)