News

Brennauer sprint naar de winst in Weert

1 september 2017

De vierde etappe van de Boels Ladies Tour van Gennep naar Weert is gewonnen door Lisa Brennauer. De Duitse van Canyon-Sram wees de Australische Chloe Hosking (tweede) en de Française Roxane Fournier (derde) achter zich. Kirsten Wild werd vierde en was daarmee de beste Nederlandse. Annemiek van Vleuten blijft leidster.

Aanvallers hadden in deze eerste van drie Limburg-etappes geen schijn van kans tegen een fel jagend peloton. Pernille Mathiesen (Veloconcept) kreeg de prijs voor de strijdlust omdat ze zes kilometer aan de leiding reed. Hoewel ze de vijftig kilometer per uur aantikte, moest ook zij zich gewonnen geven. Een compact peloton arriveerde daarna in Weert, waar Winanda Spoor twee keer punten pakte voor het sprintklassement en de leiding in deze ranglijst steviger in handen nam In de daadwerkelijk eindsprint was Brennauer nipt sneller dan Hosking. "Ik heb mezelf hier absoluut verrast" meldde ze na afloop met een grote glimlach. "Dat ik hier snelle vrouwen als Chloe Hosking en Kirsten Wild kan verslaan, is toch wel heel straf. Mijn ploeggenoten hebben me perfect afgezet, waardoor ik de sprint precies kon aangaan waar ik dat wilde. Chloe kwam nog flink opzetten, maar ze kon me niet voorbij komen. Op de streep wist ik dat ik gewonnen had."

Van Vleuten was blij het oranje weer om de schouders te krijgen bij een druk bezochte huldigingsceremonie. "Ik heb er bewust voor gekozen een rol in de sprinttrein voor mijn ploeggenote Gracie Elvin in te nemen. Zo zit je goed van voren. Dat was belangrijk in de drie finale-omlopen, want ik was bang dat er wellicht gaten zouden vallen." Van Vleuten kijkt met vertrouwen uit naar de twee slotetappes. "Ik voel me goed en heb het gevoel dat ik klaar ben voor de strijd. Het is aan de anderen om aan te vallen, ik moet hen volgen. Ellen van Dijk is de gevaarlijkste kandidaat, die mag ik geen ruimte toe staan." ( Roy Schriemer/CyclingOnline.nl)