News

Van Vleuten opnieuw sterkste tijdrijdster in Boels Ladies Tour

31 augustus 2017

De derde etappe van de Boels Ladies Tour is gewonnen door Annemiek van Vleuten. De renster van Orica-Scott hield Ellen van Dijk vier seconden achter zich in de 16,9 kilometer lange tijdrit rond Roosendaal. Dinsdag won de Gelderse al de openingstijdrit in Wageningen.

Linda Villumsen werd derde in Roosendaal, Anna van der Breggen vierde. Daarmee is Van Vleuten steviger leidster in de Boels Ladies Tour.  Haar marge op Van Dijk is negen seconden.

Annemiek van Vleuten was dolgelukkig met haar zege. "Ik was vandaag alleen maar bezig met mijn tijdrit, niet over wat de concurrenten deden.  Dit was mijn ultieme test met het oog op het WK in Bergen. Maar juist daarom is het heel mooi dat het me lukt om hier te winnen in een lange tijdrit én de leiding steviger in handen te krijgen in deze ronde. De komende dagen ga ik er echter alles aan doen om deze trui te behouden. Er wachten nog pittige etappes, maar de vorm is goed, ik ga voor die eindzege strijden."

Ellen van Dijk eindigde - net als in Wageningen - als tweede in de tijdrit. Ze kampte na afloop met gemengde gevoelens. "Ik heb een sterke tijdrit gereden waar ik heel blij mee ben. Maar er was opnieuw iemand sterker met Annemiek van Vleuten." Van Dijk is ook in het klassement van deze Boels Ladies Tour een concurrente om rekening mee te houden voor Van Vleuten. "Het zal zeker niet gemakkelijk worden in Limburg, maar ik sta er goed voor en die prima uitvalsbasis wil ik graag benutten." (Roy Schriemer/CyclingOnline.nl )