News

Kirsten Wild sprint naar winst in Arnhem

30 augustus 2017

De tweede etappe van de Boels Ladies Tour is gewonnen door Kirsten Wild. De Overijsselse renster van Cylance toonde zich de snelste in de massasprint in de 129 kilometer lange rit van Eibergen naar Arnhem door Maria Giullia Confanieri en Lisa Brennauer voor te blijven.

"Voor de ploeg is dit heel mooi als afsluiting van het jaar, maar voor mij natuurlijk ook. Ik wil graag winnen, zeker in eigen land en zeker in een WorldTour-wedstrijd. Ik werd goed afgezet door mijn ploeggenoten, maar trok in de finale mijn eigen plan. Was het ruim? Mooi. Maar winnen is altijd mooi natuurlijk." 

De Japanse Eri Yonamine (FDJ) was de vluchtster van de dag. Nadat ze aanvankelijk lang alleen vooruit reed, kwamen later Ilona Hoeksma (Hitec) en Winanda Spoor (Lensworld-Kuota) aansluiten. In de slotfase probeerde de Japanse het opnieuw alleen, maar ze zag haar poging teniet gedaan worden in de straten van Arnhem. Ze hield uiteraard wel de prijs van de strijdlust over aan haar vlucht van ruim honderd kilometer.

Annemiek van Vleuten blijft leidster in deze ronde. Ze zag Lisa Brennauer wel vier seconden dichterbij komen. De Duitse staat nog wel derde, maar nu op zeven seconden. "We konden de wedstrijd goed controleren, we hielden de marge op de koplopers op 1,5 minuut en ik zat eerlijk gezegd in een hectische finale ook wel lekker in ons treintje, kon zo uit de moeilijkheden blijven. Ik kan me nu mentaal voorbereiden op de lange tijdrit in Roosendaal, die morgen wacht. Ik heb er zin in."