News

Van Vleuten laat Wageningen juichen met ritzege in woonplaats

29 augustus 2017

Annemiek van Vleuten heeft de openingstijdrit van de Boels Ladies Tour op haar naam gebracht. In de 4,3 kilometer lange rit tegen de klok in haar woonplaats Wageningen bleef de renster van Orica-Scott Europees kampioene tijdrijden Ellen van Dijk vier tellen voor. Derde werd Lisa Brennauer, de Duitse strandde op tien seconden.

 Achter Lisa Brennauer werd Anna van der Breggen vierde. Van Vleuten startte vroeg in het veld en zag de concurrentes één voor één hun tanden stukbijten op haar tijd van 5 minuut 47. "Ik ben zondag terug gekomen van hoogtestage en was bang dat ik nog niet explosief genoeg was om hier te winnen, maar ik ben duidelijk beter dan ik had durven dromen. Het was niet het einde van de wereld geweest als ik hier niet gewonnen had, maar het is wel heel leuk dat het me lukt om voor eigen publiek te winnen. Het is mijn eerste ritzege in deze ronde." De renster van Orica-Scott kijkt al met een schuin oog naar het klassement. "Ik ga dat zeker niet uit de weg, want er liggen kansen voor me met twee Limburg-etappes en nog een individuele tijdrit voor de boeg. Het WK in Bergen is mijn hoofddoel, maar ik denk dat een goed optreden in de Boels Ladies Tour dat zeker niet in de weg hoeft te staan."

De Boels Ladies Tour maakt voor het eerst deel uit van de UCI Women's WorldTour, de belangrijkste reeks met wedstrijden in het vrouwenwielrennen. Van Vleuten vindt dat de organisatie een pluim verdient. "Het routeschema zit goed in elkaar en je merkt dat deze ronde elk jaar professioneler wordt. Dat is goed voor het vrouwenfietsen in Nederland." Woensdag wordt de ronde vervolgd met een etappe van Eibergen naar Arnhem met een lengte van 132 kilometer. (Roy Schriemer, Cycling Online.nl)