News

Nederlandse vrouwentoppers in Boels Ladies Tour

21 augustus 2017

De Boels Ladies Tour heeft van 29 augustus tot en met 3 september een groot aantal Nederlandse vrouwentoppers aan het vertrek staan. De enige Nederlandse etappekoers in de UCI Women's WorldTour mag onder anderen olympisch kampioene Anna van der Breggen, Nederlandse kampioene én titelverdedigster Chantal Blaak en Europees kampioene Ellen van Dijk aan het vertrek verwachten.

Ook Europees baankampioene en meervoudig ritwinnares Kirsten Wild en La Course-winnares Annemiek van Vleuten nemen de start. De laatste heeft thuisvoordeel op de openingsdag, de wedstrijd start immers met een 4,3 kilometer lange openingstijdrit in haar woonplaats Wageningen. Daags daarna rijden de rensters een tweede Gelderse etappe met start in Eibergen (gemeente Berkelland) en finish in Arnhem.  

Op de derde dag staat er een zestien kilometer lange tijdrit op het programma. Op dag vier rijden de rensters van Gennep naar Weert, waar de sprinters en de aanvalsters hun kans kunnen gaan. Op de twee slotdagen is het Limburgse heuvelland decor van een spectaculaire finale met aankomsten in Vaals en Sittard.

Het etappeschema van de 20e Boels Ladies Tour:

Datum:

Etappe:

Van:

Naar:

Afstand:

29-aug

1a proloog

Wageningen

Wageningen 

4,3 km

30-aug

2

Eibergen

Arnhem

132,8 km

31-aug

3 ITT

Roosendaal

 

16,9 km

1-sep

4

Gennep

Weert

121,4 km

2-sep

5

Stramproy

Vaals

137,5 km

3-sep

6

Sittard

Sittard

157,1 km

     

Totaal:

570,7 km