News

Boels Ladies Tour 2017 start in Wageningen

13 juni 2017

De Boels Rental Ladies Tour start op dinsdag 29 augustus 2017 in het Gelderse Wageningen. Deze 1e (A) etappe is 4,3 kilometer lang en voert dwars door de binnenstad van Wageningen, de woonplaats van Nederlands kampioene tijdrijden Annemiek van Vleuten. De start is op het 5 Mei Plein, de finish is op de Bevrijdingsstraat. Later op de dag volgt een avondetappe met start en finish in Gennep. Het etappeschema is nu compleet.

 Sportwethouder van Wageningen Han ter Maat is  blij dat de enige Nederlandse etappekoers uit de UCI Women's WorldTour naar zijn gemeente komt. " Vorig jaar scheerde de Giro langs en door de buitenwijken van de stad. Maar nu beginnen en eindigen we de proloog van de Ladies Tour helemaal binnen onze stad. Het is ook een geweldige kans om Annemiek van Vleuten als renster van wereldklasse met eigen ogen in onze eigen stad te zien fietsen. Zo vaak is ze er niet!  Je kunt het ook zien als een eerbetoon van de provincie en van de gemeente Wageningen aan haar en haar verdienste voor het Nederlandse wielrennen”

Het wielerfeest in Wageningen begint eigenlijk al een dag eerder. Op maandagavond 28 augustus is er een grote ploegenpresentatie op de Markt. Alle ploegen worden voorgesteld aan het publiek op het gezellige, historische plein rondom de grote kerk,

Jan Markink, gedeputeerde Sport van de provincie Gelderland is verheugd over het rittenschema van de belangrijkste rittenkoers voor vrouwen in Nederland.  “Het maakt me trots dat Gelderland met de ploegenpresentatie en de proloog in Wageningen maar ook met de etappe Eibergen-Arnhem een belangrijke plaats in de enige Nederlandse meerdaagse WorldTour wedstrijd voor vrouwen inneemt.”

Annemiek van Vleuten staat bekend als proloogspecialiste. Ze won onder meer een aantal keren de openingstijdrit in de Giro Rosa, de vrouwenronde van Italië. In de Boels Ladies Tour wist de Gelderse van Orica-Scott nog nooit te winnen, tot nog toe. Ze vindt het geweldig te vernemen dat de Boels Ladies Tour Wageningen aandoet en dat dan ook nog met een korte tijdrit.  “Dit is een mooie manier me aan de inwoners van mijn eigen woonplaats te laten zien.”

Het complete etappeschema:

 

Datum: Etappe: Van: Naar: Afstand:
29-aug 1a proloog Wageningen   4,3 km
29-aug 1b Gennep Gennep 78,7 km
30-aug 2 Eibergen Arnhem 132,8 km
31-aug 3 ITT  Roosendaal   16,9 km
1-sep 4 Gennep Weert 121,4 km
2-sep 5 Stramproy Vaals 137,5 km
3-sep 6 Sittard Sittard 157,1 km
      Totaal: 648,7 km