News

Arnhem voor drie jaar etappeplaats in Boels Ladies Tour

25 mei 2017

De Boels Ladies Tour kent de komende drie edities een aankomst in Arnhem. De Gelderse provinciehoofdstad ontvangt dit jaar de tweede etappe van deze UCI Women's WorldTour-wedstrijd op 30 augustus. Deze rit van de zesdaagse etappekoers voor vrouwen start in Eibergen. In 2018 is de proloog van de ronde voorzien in deze wielerminded gemeente, in 2019 wordt de slotetappe er verreden. 

De tweede rit start dit jaar in Eibergen in de gemeente Berkelland. Na een lus door de Achterhoek wordt koers gezet richting Arnhem, waar nog een plaatselijke ronde op de rensters wacht. De etappe is 132,8 kilometer lang en de finish is voorzien ter hoogte van Hogeschool Artez op de N225. Wethouder Gerrie Elfrink van Arnhem is blij met de komst van de wereldtop uit het vrouwenpeloton naar zijn stad. "Ik kom altijd graag naar het wielrennen kijken en nodig iedereen uit om de wedstrijd te gaan zien. We laten graag aan iedereen zien hoe mooi je hier kunt fietsen. Als we iets doen, dan doen we het goed. Daarom dat de Boels Ladies Tour de komende drie jaar te gast is in Arnhem." 

Burgemeester Joost van Oostrum kijkt uit naar de start van de tweede rit van de Boels Ladies Tour in zijn gemeente Berkelland. "Met hulp van de provincie Gelderland hebben we onlangs Sportpark De Bijenkamp in Eibergen gemoderniseerd. Mooi dat de etappe dan ook start op het vernieuwde wielerparcours van RTC De Stofwolk." 

Organisator Thijs Rondhuis is blij met de continuiteit die Arnhem biedt door zich voor drie edities te binden aan zijn wedstrijd. "Dankzij dit soort partners kunnen we verder bouwen aan een Boels Ladies Tour op WorldTour-niveau. Gelderland profileert zich de laatste jaren nadrukkelijk als wielerprovincie, zoals we vorig jaar met de komst van de Giro d'Italia hebben gezien. Het is goed om te zien dat ook de vrouwelijke wielersporters zo hartelijk ontvangen worden in provinciehoofdstad Arnhem.