News

Weert aankomst- en vertrekplaats in Boels Ladies Tour

20 december 2016

De Boels Ladies Tour brengt de absolute top van het vrouwenwielerpeloton in 2017 naar Weert. De Limburgse gemeente is namelijk op vrijdag 1 september aankomstplaats van de enige Nederlandse etappekoers uit de UCI Women's WorldTour.

Op zaterdag 2 september is Weert het decor van het vertrek van de daaropvolgende rit. Daarmee is het etappeschema verder ingevuld, nadat al bekend was gemaakt dat de individuele tijdrit op donderdag 31 augustus plaats vindt in het Brabantse Roosendaal.

Burgemeester Heijmans: “We zijn ontzettend blij met de komst van dit topevenement. Weert kan zich internationaal op de kaart zetten, waarbij Weert zich als groenste regio van de wereld ook nog eens kan afficheren als wielerstad. Verder is het geweldig dat dit evenement van onderuit wordt gedragen. De landelijke stichting zoekt nadrukkelijk de samenwerking met alle Weerter wielerverenigingen/-organisaties, die reeds hebben toegezegd de schouders er samen onder te willen zetten.” Zo wordt er lokale kennis ingebracht bij het uitstippelen van de regionale route, de lokale rondes alsmede de finish-locatie én de start-locatie voor de volgende dag. Ook zijn er vrijwilligers nodig voor de inzet van verkeersregelaars, hulp bij ontvangst van de renners etc."

De 20e editie van de Boels Ladies Tour vindt plaats van dinsdag 29 augustus tot en met zondag 3 september 2017. De organisatie is momenteel in overleg met diverse gemeenten om als etappeplaats te fungeren. De laatste drie dagen van de wedstrijd wil de organisatie voor etappes in Limburg kiezen om Noord-, Midden- en Zuid-Limburg met elkaar te verbinden. Elke etappe heeft een totale lengte van circa 120-145 kilometer. 

Op vrijdag 1 september start de etappe in Gennep. Vanuit Gennep wordt er door de verschillende Limburgse gemeenten een route uitgezet die eindigt in Weert. De aankomst is op vrijdag 1 september tussen 15 en 16 uur voorzien. Om het voor publiek aantrekkelijk te maken, worden er drie lokale slotronden van circa tien a vijftien kilometer door de stad Weert en haar directe omgeving gereden. De start van de daaropvolgende rit op zaterdag 2 september is voorzien om 12 uur. Waarschijnlijk gebeurt dit in één van de dorpskernen uit de gemeente Weert. Voordeel hiervan is dat dit evenement breder dan alleen in de stad wordt gehouden en dat de binnenstad van Weert op de drukke zaterdag wordt ontlast.