News

Boels Ladies Tour krijgt WorldTour status

15 oktober 2016

De Boels Ladies Tour maakt komend jaar uit in de UCI Women's WorldTour. De internationale wielerbond heeft de recente aanvraag van de organisatie gehonoreerd. De Boels Ladies Tour is de belangrijkste etappekoers voor vrouwen in ons land en wordt met de promotie één van de drie Nederlandse wedstrijden in de belangrijkste reeks wedstrijden voor vrouwen in 2017. De eerste editie van deze prestigieuze reeks werd dit jaar gewonnen door de Amerikaanse Megan Guarnier van Boels-Dolmans.

De Boels Ladies Tour is een vaste waarde op de vrouwenkalender sinds de oprichting in 1998. De afgelopen vijf edities werden gewonnen door seizoen revelatie Chantal Blaak (2016), oud-wereldkampioene tijdrijden Lisa Brennauer (2015), werelduurrecordhouder Evelyn Stevens( 2014), Europees kampioene tijdrijden Ellen van Dijk (2013) en meervoudig olympisch kampioene Marianne Vos (2012). De laatste won de wedstrijd maar liefst vier keer. "We zagen de aanvraag van de WorldTour-status als een logische stap in de ontwikkeling van deze wedstrijd, die al jaren een zeer sterk bezet deelnemersveld kent" zegt voorzitter Thijs Rondhuis van de Boels Ladies Tour. "Het honoreren van onze aanvraag zien we dan ook als erkenning van de UCI voor onze status."

Voor de wedstrijden uit de Women's WorldTour worden de beste twintig ploegen van de UCI-ranglijst automatisch uit genodigd, wat een nog grotere uitstraling van de Boels Ladies Tour zal bewerkstelligen. De organisatie zal daarom een verdere professionaliseringsslag maken om te zorgen dat de wedstrijd stevig verankerd raakt tussen de belangrijkste vrouwenwedstrijden. De komende twintigste editie heeft plaats van 29 augustus tot en met 3 september 2017.