News

Chantal Blaak wint 19e Boels Rental Ladies Tour

4 september 2016

Chantal Blaak heeft zondag in Valkenburg de 19e editie van de Boels Rental Ladies Tour gewonnen. De renster van Boels-Dolmans hield in de loodzware slotetappe door Limburg stand. Deze rit, die voerde over het parcours van de Amstel Gold Race voor mannen, werd gewonen door Kasia Niewiadoma. De Poolse boekte haar tweede ritzege in deze ronde, nadat ze donderdag ook al zegevierde in Sittard.   

Boels-Dolmans beheerste de koers volgens de ritwinnares van Rab-Liv. "Op de momenten dat ik een kloof kon slaan op een beklimming, kreeg ik geen steun van anderen en Boels-Dolmans was met zoveel rensters van voren dat ze de situatie altijd recht konden zetten. Daarom richtte ik me op een gegeven moment op de dagzege, mijn tweede in de ronde en zeker een mooie, vanwege de aankomst op de Cauberg. Ik ben tevreden over deze ronde. Boels-Dolmans pakte hier verdiend de eindzege." 

Ellen van Dijk werd tweede in de rituitslag en naderde haar ploeggenote Blaak nog tot op drie seconden op het klassement. "Daarom was ik ook pas zeker op de streep" zei Blaak, die wel van een teamoverwinning sprak. "We kennen een sterk jaar, maar hebben het hier als ploeg ook weer echt afgemaakt. Ik heb dan ook zeker veel aan mijn team te danken nu ik voor het eerst in mijn loopbaan een etappekoers weet te winnen. Extra mooi vind ik dat dit in eigen land gebeurt. Ik heb een heel mooi voorjaar gehad en ben blij dat ik er deze zege bij kan laten schrijven op mijn palmares van dit jaar." (Roy Schriemer, Cycling Online)