News

Lisa Brennauer wint massasprint Boels Rental Ladies Tour in Tiel

3 september 2016

Lisa Brennauer heeft de vijfde etappe van de Boels Rental Ladies Tour gewonnen. De Duitse van Canyon-Sram toonde zich in Tiel de snelste van het peloton.Loren Rowney (Orica-AIS) kwam als tweede over de streep, Jolien D'hoore nog derde. Op de vierde plaats was Nina Kessler de beste Nederlandse in de daguitslag. 

Brennauer was vorig jaar eindwinnares van de Boels Rental Ladies Tour. De Duitse staat dankzij de bonificatieseconden nu vierde op veertig seconden van klasseement, met een zware Limburg-etappe nog voor de boeg. Daarin wordt over het finaleparcours van de Amstel Gold Race voor mannen gereden "Ik verwacht een zware dag, waarbij ook Kasia Niewiadoma en Anna van der Breggen zich ongetwijfeld zullen laten zien. We gaan zien wat er van komt, morgen wordt er niet met seconden maar met een veelvoud daarvan gesmeten. Als ik in de gelegenheid kom, wil ik natuurlijk graag winnen. Maar ik ben ook blij dat ik deze dagzege al op zak heb. Als ploeg grepen we er de afgelopen dagen vaak net naast, nu is er alvast één overwinning binnen." 

Chantal Blaak (Boels-Dolmans) is dichtbij de eindwinst, maar weet dat haar nog een flinke klus wacht in Limburg zondag. "Ik heb de route nog even nader bekeken en dat wordt zeker niet eenvoudig. De rensters van Rabo-Liv en Canyon-Sram zullen het ons niet cadeau doen. Maar in de derde etappe naar Sittard kon ik bergop goed mee en ik begin met een voorsprong op de anderen aan de rit. Dat geeft vertrouwen. Bovendien hebben we als ploeg drie troeven, omdat Ellen van Dijk en Karol-Ann Canuel ook dichtbij staan in het klassement. Natuurlijk wil ik graag voor het eerst in mijn loopbaan een etappekoers winnen, maar het belangrijkst is dat we als team de eindzege binnen halen."