News

Poolse Niewiadoma wint selectieve rit naar Sittard in Boels Rental Ladies Tour

1 september 2016

Kasia Niewiadoma heeft de derde etappe van de Boels Rental Ladies Tour gewonnen. De Poolse van Rabo-Liv toonde zich in Sittard de snelste van een kopgroep van veertien koploopsters door Amy Pieters (tweede), Chantal Blaak (derde). Blaak (Boels-Dolmans) is de nieuwe leidster.

 Niewiadoma was blij met de dagwinst. "We hebben dinsdag veel tijd verloren in de ploegentijdrit, maar het is mooi dat we hier met de dagwinst iets terug hebben kunnen doen. Ik probeerde  samen met Anna van der Breggen weg te komen, maar dat lukte niet. Toen zei Anna tegen me dat ik het af moest maken en dat ze voor mij zou werken. Als de olympisch kampioene dat zegt, dan weet je wat je te doen staat. Gelukkig kon ik het afmaken."   

Chantal Blaak is de nieuwe leidster, al weet ze haar ploeggenotes Ellen van Dijk en Karol-Ann Canuel vlak achter zich in het klassement. "We kenden het parcours niet uit wedstrijden, maar ik kende het van training. Ik ging zelf aan op de klim net voor  de laatste beklimming in de wedstrijd - de Windraak - en vlak daarna waren we met een kleine groep over. Ik zag mezelf niet winnen zo in een oplopende sprint. Dat ik derde was, is mooi in verband met de boniseconden. Ik voelde me de rest van de rit sterk, dus ik heb goede hoop richting de slotrit van zondag."  

Roxane Knetemann (Rabo-Liv) en Esra Tromp (Parkhotel Valkenburg) waren de ontsnappers van de dag, zij reden ruim zestig kilometer voor het peloton uit. Knetemann hield er de prijs van de strijdlust aan over. (Roy Schriemer, Cycling Online)