News

Boels-Dolmans maakt favorietenrol waar in ploegentijdrit

31 augustus 2016

Het Boels-Dolmans Cycling Team heeft woensdagavond de 26,4 kilometer lange ploegentijdrit rond Gennep in de Boels Rental Ladies Tour gewonnen. De ploeg van Danny Stam kwam met alle zes rensters over de streep, waardoor de jonge Deense Amalie Dideriksen leidster blijft. Canyon-Sram werd tweede op 33 seconden, Rabo-Liv derde met een nadelige marge van 1 minuut 5. Boels-Dolmans maakte met de zege de favorietenrol waar. De Nederlandse UCI-formatie is dit seizoen nog ongeslagen op de ploegentijdrit. Eerder werd gewonnen in de Energiewacht Tour en in Vargarda (Women's WorldTour).   

"Het is mooi om te winnen, maar zeker ook met zo'n verschil" zei Ellen van Dijk na afloop. "Onderweg bij het tussenpunt bedroeg de marge maar vijf seconden, maar op het laatste stuk hebben we het verschil kunnen uitbouwen. We waren al wel favoriet voor het wereldkampioenschap ploegentijdrit, omdat we al twee keer gewonnen hadden dit seizoen, maar zijn het nu zeker. We hebben hier een zeer sterke prestatie neer gezet."   

Klassementsleidster blijft Amalie Dideriksen, zij won dinsdag in Tiel de openingsetappe. In de rangschikking gaat ze haar ploeggenoten Ellen van Dijk en Chantal Blaak tien seconden vooraf. De eerste zes rensters in het klassement komen voort uit de ploeg van Boels-Dolmans. De Deense kreeg na afloop vier leiderstruien om de schouders, die van het algemeen klassement, het jongeren-, het punten- en combinatieklasement. "Voor mij is het een nieuwe positie om bij de elite-vrouwen een leiderstrui te verdedigen. Elke dag in de trui voor mij is een bonus, het belangrijkst is dat we het leiderstricot in de ploeg kunnen houden." (Roy Schriemer, Cycling Online)