News

Dideriksen wint en leidt in Boels Ladies Tour

30 augustus 2016

De eerste etappe van de Boels Ladies Tour is gewonnen door Amalie Dideriksen. De Deense voormalig wereldkampioene bij de junior-vrouwen van Boels-Dolmans wees de Zweedse Sara Mustonen terug in de massasprint en is de eerste leidster in deze ronde. Derde werd de Italiaanse Barbara Guarischi.

De rit werd gekleurd door een aanval van het duo Minke van Dongen (Zuid-Holland) en Kasia Niewiadoma (Rabo-Liv). De twee werden op tien kilometer voor het einde terug gehaald nadat ze meer dan vijf minuten voorsprong hadden gehad.  De dagwinnares was in haar nopjes met de zege. "Het was eigenlijk helemaal de bedoeling niet dat we voor mij zouden rijden, we zouden de sprint aantrekken voor Chantal Blaak. Maar ze verloor de aansluiting met mij  in de aanloop naar de finish. Ik had er niet op durven rekenen dat ik hier vandaag zou winnen, want ik ben net terug van de Olympische Spelen in Rio - waar ik het omnium reed - en was zelfs wat ziek terug gekeerd. Maar ik had blijkbaar toch een goede sprint in de benen." 

Woensdag wacht de rensters een ploegentijdrit van 26,4 kilometer in de Boels Rental Ladies Tour. Boels-Dolmans won zowel in de Energiewacht Tour als in de WorldTour-wedstrijd in Vargarda op deze discipline, dus Dideriksen zou haar marge kunnen uitbreiden. "Maar het ploegbelang staat voorop, als er maar iemand van de ploeg leidt in deze wedstrijd. Mijn ronde is hiermee geslaagd, we hebben ook nog andere sterke rensters om het af te ronden." (Roy Schriemer, Cycling Online)