News

Finale Boels Rental Ladies Tour neemt voorschot op Amstel Gold Race voor vrouwen

28 juli 2016

Het vrouwenpeloton vraagt al langer om een terugkeer van de Amstel Gold Race voor vrouwen. De organisatie van de Boels Rental Ladies Tour neemt een voorschot daarop door de slotetappe van deze internationale vrouwenronde grotendeels over het parcours van de enige Nederlandse eendaagse WorldTour-klassieker te laten verrijden.

In totaal rijden de vrouwen 114,9 kilometer en de start van de rit is gesitueerd bij Dolmans Landscaping in Bunde. Kort daarna wordt op de Cauberg in Valkenburg het parcours van de Amstel Gold Race opgepakt, de laatste 94,7 kilometers van deze voorjaarsklassieker van de mannen worden aan de toppers van het vrouwenpeloton voorgeschoteld. Het gaat om de zware laatste grote lus van 77 kilometer en de finaleronde van 17,7 kilometer. In tegenstelling tot de mannen krijgen de vrouwen die laatste lus zelfs twee keer voor de wielen.

Voorzitter Thijs Rondhuis van de Boels Rental Ladies Tour is blij met de kans voor de vrouwen om de Amstel Gold Race te rijden. "We willen de vrouwen de kans geven te tonen dat het vrouwenwielrennen klaar is voor de echte Amstel Gold Race voorvrouwen. Bovendien geeft dit parcours Nederlands belangrijkste vrouwenwedstrijd een spetterende finale."

Er zijn in totaal zeventien beklimmingen voorzien. Dat zijn achtereenvolgens de Adsteeg, Cauberg, Geulhemmerberg, Bemelerberg, Loorberg, Gulpenerberg, Kruisberg, Eyserbos, Fromberg, Keutenberg en Cauberg en in de twee finaleronden: twee keer de Geulhemmerberg, twee keer de Bemelerberg en twee keer de Cauberg.