News

Boels Rental Ladies Tour naar Den Bosch

24 juni 2016

De vierde etappe van de Boels Rental Ladies Tour wordt verreden in 's-Hertogenbosch. Op 2 september ontvangt deze stad het internationale vrouwenpeloton voor een etappe over 110,8 kilometer. De start en finish is gesitueerd in het Paleiskwartier. Een wijk in de jonge en dynamische Spoorzone, direct grenzend aan de historische binnenstad. Een gebied dat volop in ontwikkeling is met letterlijk en figuurlijk veel ruimte voor groei en vernieuwing, voor talent en ondernemerschap. 

Er wordt gestart op de Onderwijsboulevard in het Paleiskwartier, vier kilometer later is ’s-Hertogenbosch al verlaten en bevindt het peloton zich in nationaal park De Loonse en Drunense Duinen. De rensters krijgen vervolgens twee ronden van vijftig kilometer voor geschoteld door de plaatsen Vlijmen, Bokhoven, Hedikhuizen, Elshout en Drunen. Er is bewust gekozen voor een etappe door het poldergebied, zodat bij voldoende wind waaiervorming kan ontstaan. 

De organisatie van de Boels Rental Ladies Tour is blij dat de gemeente 's-Hertogenbosch en het Paleiskwartier deze etappe mogelijk maken. "Met de etappe in 's-Hertogenbosch hebben we een etappe in de provinciehoofdstad van Noord-Brabant, een provincie waar de wielersport zeer populair is en onze wedstrijd dan ook traditiegetrouw al veel aankomsten kende. De veelzijdigheid van de provincie hebben we daardoor leren kennen, maar wielerstad 's-Hertogenbosch geeft daar weer een extra en nieuwe dimensie aan" aldus voorzitter Thijs Rondhuis van de Boels Rental Ladies Tour.