News

Ploegentijdrit Boels Rental Ladies Tour WK-generale

14 mei 2016

De organisatie van de Boels Rental Ladies Tour organiseert op woensdag 31 augustus een ploegentijdrit  in Gennep. Deze tweede etappe van de belangrijkste Nederlandse etappekoes voor vrouwen is 26,4 kilometer lang en kan door de deelnemende ploegen gebruikt worden als generale repetitie voor het wereldkampioenschap ploegentijdrit, dat anderhalve maand later in Qatar wordt gehouden.

De start van de rit tegen de klok voor teams is gepland voor het Oude Raadhuis op de Markt en voert aanvankelijk door het centrum van Gennep. De finish is gesitueerd op de Niersbrug, waar vorig jaar Lisa Brennauer de dagzege opeiste in de sprint van een uitgedund peloton in de Boels Rental Ladies Tour. Het parcours wordt verder gekenmerkt door lange recht stukken en loopt via Ottersum en Heijen naar Siebengewald, waar het keerpunt voorzien is. De rensters zullen wellicht weinig oog hebben voor het mooie gebied waar zij doorheen rijden, voor hen is de wedstrijd een ultieme test voor het WK in Qatar. Dit als gevolg van de lange rechte wegen, zoals twee rechte stukken van maar liefst zes kilometer waar de gashendel vol open getrokken kan worden. De rit tegen de klok voor teams is bewust voorzien op de tweede dag, zodat de ploegen normaal gesproken nog compleet zijn.

De start van de eerste ploeg is op deze zomeravond om 18.30 uur voorzien, de ploegen starten vervolgens om de drie minuten. Er is voor de avond gekozen om de ondernemers in Gennep te ontlasten en alle inwoners de gelegenheid te geven de wereldtop van het vrouwenpeloton in actie te zien op deze zware discipline.