News

Boels Rental Ladies Tour naar Sittard-Geleen

14 juni 2016

Met de Boels Rental Ladies Tour komt op donderdag 1 september de wereldtop van het vrouwenpeloton naar Sittard-Geleen. De Limburgse gemeente ontvangt dan de derde etappe van de hoogst geklasseerde Nederlandse etappekoers voor vrouwen op de internationale kalender. De rensters krijgen 124 kilometer voor geschoteld, waarbij de start en finish zijn gesitueerd op het Watersley Sports & Talentpark. Nadat het startschot heeft geklonken, vertrekt het peloton voor twee lussen van 55 kilometer door de westelijke mijnstreek, waarna een plaatselijke lus van zestien kilometer op hen wacht.

Sports & Talent Park Watersley is een internationale wooncampus voor topsport-talenten gelegen in Sittard-Geleen. In samenwerking met de Sportzone Limburg kunnen meer dan 300 atleten in Sittard-Geleen hier gebruik maken van de  aanwezige diensten en faciliteiten. En zich, met de nodige onderwijs en zorg, in alle rust voorbereiden op hun topprestaties. Wethouder Ruud Guyt van sport van de gemeente Sittard-Geleen. "We leveren als gemeente graag een bijdrage aan de ontwikkeling van het vrouwenwielrennen en laten op deze manier ook jonge wielrensters in de regio in aanraking omen met de wereldtop. We bieden de rensters in de Boels Rental Ladies Tour met een start en finish in onze gemeente en een route door de Westelijke Mijnstreek een selectieve etappe aan." 

Voorzitter Thijs Rondhuis van de Boels Rental Ladies Tour denkt dat de rit de rensters kansen biedt het klassement flink op te schudden. "We zijn blij dat we in de gemeente, waar het hoofdkantoor van Boels Rental zetelt, een etappe hebben kunnen realiseren. Maar net zo belangrijk: met een tweede etappe in de provincie Limburg maken we de ronde weer wat selectiever en uitdagender en dat past prima in de toekomst plannen van de ronde."