News

Actie Rabo Liv voor Jeugdsportfonds geslaagd

6 oktober 2015

De actie waarbij rensters van het Rabo Liv Team tijdens de Boels Rental Ladies Tour in een speciaal tenue actief waren, heeft een flink bedrag opgebracht voor het Jeugdsportfonds. In totaal krijgt die organisatie 6.737 euro op haar rekening bijgeschreven. Fans van de wielerploeg konden hun naam terugzien op het shirt dat Rabo-Liv tijdens de Boels Rental Ladies Tour droeg, in ruil voor een donatie van een bescheiden bedrag.

Uiteindelijk was de actie via twee wegen succesvol. Bijna veertig supporters uit binnen- en buitenland besloten een donatie te doen. Daarvoor kwam hun naam op het shirt te staan én ontvingen ze zelf ook een exemplaar. Daarnaast werden na afloop van de Boels Rental Ladies Tour de door de zes actieve rensters gedragen en gesigneerde shirts geveild via Ebay. Meer dan 150 mensen deden aan die veiling mee.

Vos: "Samen sterk maken"
"Ik ben enorm trots op alle mensen die zich hebben ingezet voor deze crowdfundingactie", aldus toprenster Marianne Vos van Rabo Liv. Zelf is ze ook ambassadrice van het Jeugdsportfonds. "We laten zien dat we ons samen sterk kunnen maken voor een goede zaak: sporten toegankelijk maken voor álle kinderen, in het bijzonder voor jeugd die dat om financiële redenen niet kan. Sporten is belangrijk voor de ontwikkeling en gezondheid van kinderen. Ik hoop dat nog meer jongeren dat zelf zullen ervaren met de steun van supporters en rensters van het Rabo Liv Team."